Kira Bedelinin Belirlenmesinde Arabuluculuk Süreci

Kira Bedelinin Belirlenmesinde Arabuluculuk Süreci

Arabuluculuk yöntemi diğer modern ülkelerde olduğu gibi son yıllardan itibaren Türkiye genelinden de profesyonel anlamda sunuluyor. Bu özel yöntem üzerinden taraflar arası sağlıklı ve tarafsız bir şekilde uzlaşma sağlanabiliyor. Böylece her iki taraf arasında da anlaşma sağlanarak olay veya eylemler sağlıklı bir şekilde neticelendiriliyor. Bu nedenle kira bedelinin belirlenmesinde arabuluculuk süreci yoğun olarak merak ediliyor. Arabuluculuk sorunların alternatif olarak çözümlenmesi anlamına geliyor. Birçok sahalarda olduğu gibi kira bedelinin belirlenmesinde de taraflar arası arabuluculuk yöntemi söz konusudur. Bu yöntem üzerinden taraflar arasında mahkeme durumu olmadan sadece arabuluculuk üzerinden kira bedeli konusunda antlaşma sağlanabiliyor.

Arabuluculukta Süreç Nasıl İlerler?

Bu konu kira bedelinin belirlenmesinde arabuluculuk süreci açısından yoğun olarak merak ediliyor. Arabuluculukta süreç genel olarak taraflar arasındaki problemin ciddiyetine ve tabiki de tarafların bu doğrultuda çözümler üretilmesinden yana olması gibi bazı etkenlere bağlı olarak ilerler. Bu uygulama genel olarak kademeli olarak gerçekleştirilir. Yani ilk olarak taraflar ilgili ortama davet edilir. Bu aşamadan sonrasında taraflarla birlikte ortamda yer alınır. Hemen akabinde söz konusu probleme ilişkin her iki taraftan da bilgiler verilmesi talep edilir. Bu adım sonrasında sorunun çözümlenmesine yönelik gerekli müzakereler yapılır. Oturum sayısı birden çok olabilir. Ayrıca bu aşamada taraflar tarafından sunulan vekiller de oturuma katılabilir.

Kira Bedeli Belirlenmesinde Arabulucunun Rolü

Konut ve işletme kira bedelinin belirlenmesinde arabulucunun rolü büyüktür. Söz konusu problemler doğrudan yetkili uzman arabulucu tarafından kalıcı olarak çözümlenir. Bu nedenle kira bedelinin belirlenmesinde arabuluculuk süreci doğrudan uzmanın eğitimine göre de farklılık gösterebilir. Arabulucu,taraflar arasında meydana gelen gereksinimleri,endişeleri,beklentileri doğrudan kusursuz bir şekilde gidermek konusunda sorumludur. Kira bedelinin belirlenmesinde arabulucunun hayati bir önemi söz konusudur. Kaliteli ve güvenilir bir arabulucu sizlere kusursuz bir şekilde yön gösterir. Bu nedenle kira bedelinin belirlenmesinde sektörün en iyi arabulucusu ile güvenli bir şekilde çalışabilirsiniz.

Kira Bedelinin Belirlenmesinde Arabuluculuk Yöntemi Faydaları Şunlardır;

  • Söz konusu olumsuzluklara bağlı olarak meydana gelen tüm huzursuzluklar kalıcı olarak yok edilecektir.
  • Gayrimenkul kirası konusunda oluşan belirsizlikler kalıcı olarak yok olacaktır.
  • Kiracı, taşınma ve yerleşme konusunda masraflarını ele alarak oturumda yer alacaktır.
  • Gayrimenkul sahibi olaya, Kiracı çıkarsa yeniden kolayca kiracı bulabilir miyim, sonrasında halim ne olacaktır? Diye düşünecektir. Bu nedenle kolayca kira bedeli konusunda arabulucu masasından ayrılmayacaktır.
  • Gayrimenkul sahibi istediği miktar kabul edilmediğinde dahi olaya sabır edecek ve karşı tarafın talebini kabul etmek zorunda kalacaktır.

Gayrimenkul Kira Bedelinin Belirlenmesinde Mutlaka Arabulucu Hizmeti Alınmalı Mıdır?

Gayrimenkul kira bedelinin belirlenmesinde çoğu zaman taraflar arasında uyuşmazlık meydana geliyor. Bu gibi durumlarda mutlaka kira bedelinin belirlenmesinde arabuluculuk süreci ele alınmalıdır. Bu yönde uzman bir arabulucu tarafından taraflar arasında meydana gelen sorunlar daha erken sürede halledilebilir. Böylece hem ev sahibi hem de kiracı arasında tek celsede dahi anlaşma sağlanabiliyor. Gayrimenkul kira bedelinin belirlenmesinde mutlaka arabulucu hizmeti alınmalıdır. Bu hizmet modeli birçok avantajlar sunar. Taraflar arasında tartışma ve fiziksel yönden dahi kavgaların meydana gelmemesini sağlar. Bugün kira bedelinin belirlenmesinde bu yönteme başvurulmaması sebebiyle her iki tarafın da mahkemelerde uzun süreli zaman geçirmesi ve bu duruma bağlı olarak ciddi anlamda yıpranması söz konusudur. Arabuluculuk yöntemi ev sahibi ve kiracıların bu gibi olumsuz durumlardan da kurtulmasını sağlar.

Kira Bedelinin Belirlenmesinde Arabuluculuk Hizmeti Fiyatı

Kira bedellerinin belirlenmesinde arabuluculuk hizmeti karşılığında da tarafların ödeme yapması gerekir. Hizmet bitiminde ev sahibi ve kiracı arasında belirli bir hizmet bedeli taksim ederek doğrudan ilgili uzman arabulucuya sunması gerekir. Bu yönde en uygun fiyatlı arabulucu ile çalışılabilir.