Fransız Balkonu Nedir?

Fransız Balkonu Nedir?

Fransız balkon adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz balkonlardan biri haline gelmiştir. Bu balkonlar küçük olup pencere önlerine yapılan balkonlardır. Fransızların kullanmış olduğu bu balkon adını buradan almıştır. En küçük balkonlardan olan bu balkon özellikle İstanbul Beyoğlu’nda eski yapılarda oldukça kullanılan bir balkon çeşididir. Bu Fransız  balkonlar pencere önlerine yapıldığı ve küçük olduğu için pencerelerimizi tam olarak açmaya yardımcı olur.

Fransız balkonlar oldukça küçük balkonlar olduğu için sadece bir iki adım atmak mümkündür. Bazı Fransız balkonlarına küçük masa veya sandalye sığsa da aslında elli cm küçük olan bu balkonlarda eşya bulundurmak oldukça zordur. Bazı mimari kurallara uyulmadığı sürece oldukça tehlikeli olan bu balkonlar belli kurallar çerçevesinde inşa edilerek yapılması son derece önemlidir. 

Fransız Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Fransız balkonlar pencere önlerinde olup en fazla elli cm kadar genişlikte oldukları için dekorasyonları konusunda da kafalar bir hayli karışmaktadır. Bazen küçük bir masa ve sandalye sığsa da aslında bu da orayı kalabalık ve hareket edilmeyecek şekilde görüntüye ulaştırır. Bu yüzden bu balkonların dekoratifi göz yormayacak ve rahat etmenizi sağlayacak bir şekilde olmalıdır. Özellikle balkon ve çevresi çiçek ve güller ile süslendiği zaman ortaya çıkan görüntü oldukça muazzam bir görüntüdür.

Rengarenk çiçekler ile hareketlendirilen bu alana hem saksılar hem de korkuluklara asılan çiçekler ile güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu dekorasyonu yaparken özellikle Fransız balkon dekorasyon ve tasarımlarını inceleyip detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu sayede Fransız usulüne uygun balkonunuzda Fransız balkonu dekorasyonu kurabilirsiniz.  Balkonunuzda masa ve sandalye olmasını istiyor ama bir yandan da Fransız usulü balkon istiyorsanız evinizin pencerelerini açarak masa ve sandalyelerinizi bu alana koyarak balkon keyfini farklı bir şekilde yapabilirsiniz. 

Fransız Balkonunun Amacı Nedir?

Fransız balkonun diğer balkonlar gibi yapılma amacı yoktur. Aslında yapılmasında gerekli ya da herhangi bir amaç bulunmamaktadır. Normal balkonlarda bu balkonların yapılma amacı oldukça fazladır. Kişilerin balkonda oturup vakit geçirebilmeleri için hava almak için balkonu bir oturma odası gibi kullanabilmek için çamaşır asmak, kurutmak özellikle köyü ve dışarda yeri olmayan insanların şehir alanlarında  balkonda herhangi bir meyve sebze kurutmak için ve buna benzer tüm durumlar için balkon yaptırma ihtiyacına gerek duyulur.

Fransız balkonunda bunların hiçbiri yapılmadığı için ve bu bilindiği için yaptırılma amacı yoktur. Fransız balkonun tek yapılma amacı dekorasyon ve eve güzel bir görünüm kattığı, havalı ve farklı durduğu için tercih edilmektedir. Kimileri tarafından faydalı olup görünümü önemsiz olsa da bazı kişiler için kullanımdan çok görünüm oldukça önemlidir. 

Fransız Balkonu Avantajları Nedir?

Fransız balkonun sağladığı avantajlar normal balkonun sağladığı avantajlar kadar olmasa da arada farklar vardır. Bu balkonun da kendi içinde sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Tercihe ve isteğe göre seçilen bu balkonlar herkes tarafından sevilmeyebilir ama çoğu insan tarafından özellikle yapılan eski mimari yapıtlarda oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkar.

Balkon yapılmayacak olan evlere balkon yapılıp biraz olsun farklı görünüm ve balkon havası katmaya yardımcı olur. Bunun yanında kişiler dekorasyon ile Fransız balkonlarını süsleyerek evin ve balkonun farklı bir görünüm kazanmasını ve havalı bir yapıya sahip olmasını sağlar. Fransız balkonu eskiden oldukça fazla kullanırken şu anda insanlar tarafından yeni yeni keşfedilip değer kazanmaya başlamıştır. İsteyen herkes bu balkonlara kolay bir şekilde sahip olabilir. Redwoork firmasından da Fransız balkonuna dair bilgi alabilirsiniz.