Ana Taşınmaz Niteliği Nedir?

Ana Taşınmaz Niteliği Nedir?

Üzerinde yapı olmayan ya da kat irtifakının bulunmadığı alanlara ana taşınmaz alanı denilmektedir. Bu alanlarda araziler bağımsız haklar kütüğe yazılan bağımsız bölümler bu sayfada yer almaktadır. Özüne zarar verilmeden daha doğru bir ifade ile bir yerden başka bir yere taşınamayan malzemelere verilen isimlere ana taşınmaz denir. Ana taşınmaz maddelere sayabilecek birçok örnek vardır. Bu örnekler göz önüne alındığında evler araziler iş yerleri bir yerden başka bir yere alıp götürülmediği için işlemlerinde bu malzemelere ana taşınmaz madde denilmektedir. Ana taşınmaz malların tapusu ve diğer belgeleri bulunmak zorundadır. 

Ana Taşınmaz Yöntemi Nasıl Olur?

Ana taşınmaz malların birçok yöntemi vardır. Bu yöntemlerden biri olan kat maliklerinin belirleyeceği yönetim ve yönetici tarafından uygun bir şekilde yapılmaktadır. Bu uygulamaların sonuçları yönetim tarafından uygulanmakta olmaktadır. Ana taşınmaz mallarının sigorta işlemleri de kat malikleri tarafından dikkat edilmesi ve yaptırılması gereken konulardan biridir. Ana taşınmaz malların toplu bir adı olup tapu ve kadastro işlemlerinde karşınıza oldukça fazla çıkan bu kelimenin açılımı taşınamaz mallar olmaktadır. Buna en iyi verilecek örnek olan ev ve arazi bunlardan biridir. 

Ana Taşınmaz Olan Arsaya Ev Yapılır Mı?

Ana taşınmaz olan bir arsaya hiçbir şekilde ev yapılamaz. Bu evlerin yapılması oldukça riskli olup devlet tarafından evlerin yıkılması durumu olabilmektedir. Ana taşınmaz olan arsaya ev yapıldığı sürece toprakta imar yoksa bu evin tehlikeli ve yasak olması ve devlet tarafından el konulması kaçınılmaz bir durumdur. 

Taşınmaz Niteliği Ne Demektir?

Taşınmaz niteliği kelime anlamı bakımından bir mülkiyetin cinsinin neye ait olduğunu anlamak için yapılır. Üzerinde yazan kelimeye göre nasıl bir cinsinin olduğunu kolay bir şekilde kavrayabiliriz. Üzerinde yazılı olan bina tapusu arsa tapusu gibi ifadeler taşınmaz niteliği olduğu anlamına gelmektedir. Burada yazan yüz ölçümü ise parselin ne kadar ölçü d dolduğunu belirtmek için yapılır. Bu parselin hakkında bilgi vererek bizleri yanlış bir anlamadan kurtarır. 

Taşınmaz Niteliği Daire Ne Demektir?

Daire tapusu bir alandaki inşaat halinde olan ya da yapımı tamamlanmış bina ya da bir arsa da dairenin yerinin olduğunun kanıtı olmaktadır. Taşınmaz nitelikli daire bu anlama gelmektedir. Taşınmaz nitelikli olan daire bir yerden başka bir yere gidemeyen ve yerinden hareket ettirilmeyen mallara denilmektedir. Taşınmaz nitelikli daire de bunlardan biri olmaktadır. Taşınmaz nitelikli daireler herkes tarafından dikkat edilen bu durum değildir. Herkesi tercih etmediği bu arsalar kullanılmaktadır. 

Her Arsaya Ev Yapılabilir Mi?

Her arsaya ev yapılabilir mi sorusuna belli şartlar altında bu şartlar gözetilerek evet cevabı verilir. Her arsaya gidip kimse ev yapamaz ancak gerekli izin ve güvenlikleri doğrultusunda her arsaya ev yapılabilir. Arsanın tapusunun olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer arsa başkasına ait ya da davalı bir alanda bu alana ev yapmak kesinlikle yasaktır. Bu ve bunun gibi kurallara dikkat edilerek yapılan evlerde hiçbir sıkıntı olmaz. Kuralların dışına çıkararak hukuka aykırı işlem yapılır ve bu da kişiler için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden bu kurallara dikkat etmek ve ev işlemi yaparken yaptıkları arsayı detaylı bir şekilde araştırmaları oldukça önemlidir. Her arsayı araştırmadan ve hakkında bilgi edinmeden yapılan evler devlet ya da sahipleri tarafından yıkılmaya mecburdur. Hukuki işlem başlatılan bu durumlarda kişi yaptığı yanlışı davranıştan sonra tüm cezalara boyun eğmek zorundadır. Redwoork firmasından bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.